Karate klub Prevalje
Karate klub Prevalje
Karate klub Prevalje

Karate klub Prevalje

Karate klub Traditional karate do Prevalje

Novice

Gasshuku Celje 2013

Od 10. do 12. maja 2013 je v Celju v organizaciji Zveze klubov JKA Slovenije in Karate kluba Shotokan Celje potekal že 9. Gasshuku. Seminar sta vodila shihan Masahiko Tanaka, 8. dan (JKA HQ Japonska) in sensei Kazuhiro Sawada, 7. dan (JKA Belgija). Seminarja so se udeležili karateke iz Madžarske, Nemčije, Italije, Bolgarije, Makedonije, Rusije, Belgije, Japonske in Slovenije. Iz Prevalj so se seminarja udeležili štirje člani. ( Mravljak Ivan, Bračko Matic, Ledinek Tara in Ramšak Helena )

Mojstra sta v osmih urah vadbe natančno obrazložila številne osnovne karate tehnike. Velika pozornost je bila namenjena vadbi kumiteja, ter medsebojni povezanosti kihona, kat in kumiteja. Podanih je bilo veliko praktičnih nasvetov za izboljšanje karate tehnik. Mojstra sta posebno pozornost namenila katama Kanku Dai in Bassai Dai. Vadile pa so se tudi kate Jion, Enpi, Bassai Sho, Jitte in Gankaku.

Po zaključku drugega dne seminarja so potekali tudi izpiti za mojstrske DAN stopnje in mednarodne karate licence. Iz Karate kluba Prevalje sta izpite opravila:

Tara Ledinek - 1. DAN

Ivan Mravljak - mednarodni licenci sodnik C in inštruktor D. 
 

Mravljak Ivan
13. maj 2013